Webbkartan VISS förklarad i youtube-video och via videoutbilning

VISS är enkelt uttryckt den karta som staten använder för att visa vilka krav (normer) som ställs på sjöar, vattendrag och grundvatten. Dessutom visas vattenstatusen, som kan vara allt från hög till dålig. Allt som sämre än ”god status” ska generellt sett tolkas som att det kommer att krävas åtgärder, och inte minst pengar, för att uppfylla statens krav. Förutom denna grundläggande information finns därtill en hel del annat som kan vara av intresse för den vattenintresserade.

För den som inte har använt VISS  och vill få en introduktion kan den nedanstående filmen vara en bra början (dock med dålig ljudkvalitet, vilken man kan hoppas att vattenmyndigheten kan åtgärda).

För de som behöver använda VISS extra mycket ordnar länsstyrelsen numera också utbildningar via videolänk. Nu närmast sker detta v47 och v48 (länk till länsstyrelsens anmälningssida). För att kunna vara med krävs datporprogrammet Lync, som de flesta privatpersoner antagligen inte har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.