Översikt av statliga vattenåtgärder som är på gång i Mellanbygden

Fältkarta 2015

Via denna länk finns förklaringar till fältkartan över Länsstyrelsens vattenåtgärder 2015 (klicka på kartan ovan för att komma direkt till kartan). På kartan går det att utläsa att Mellanbygdens i första hand berörs av kemiska och till viss del biologiska provtagningar inom ramen för den så kallade kalkeffektuppföljningen (drygt 200 objekt i Sävarån och Rickleån). Av kartan framgår också att en del vandringshindrande dammar kommer att rivas i Sävarån.

Därtill markeras en detaljerad utterinventering i hela Mellanbygden (som gissningsvis kommer att visa att uttrarna har en större spridning i Mellanbygden idag jämfört med för 10 år sedan), samt spridda provtagningar inom ramen för kommunala, regionala och nationella program. Här ingår både trendövervakning och riktade prover mot sjöar och vattendrag som kan misstänkas vara t.ex. övergödda eller försurade av sura sulfatjordar.

För mer detaljer hänvisas till kartan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.