Nytt beslut om hur staten vill att Sveriges vatten ska skötas

Slutligen har nu Vattenmyndigheten i Bottenvikens vattendistrikt — efter både remissvar från berörda intressen i distriktet och beaktande av regeringens ståndpunkter  — fattat beslut om statens vattenförvaltning och vattenåtgärder för perioden 2016-2021. Till beslutet hör även 7 588 reviderade miljökvalitetsnormer för vattendistriktets sjöar och vattendrag.

Här följer det meddelande som gick ut till vattenråden från vattenvårdsdirektören Lisa Lundstedt:

”Vattenmyndigheten i Bottenvikens vattendistrikt har fattat beslut om åtgärdsprogram och förvaltningsplan för perioden 2016-2021. Vattenmyndigheten har även beslutat om reviderade miljökvalitetsnormer för vattendistriktets 7 588 vattenförekomster.

Förvaltningsplanen beskriver och innehåller alla delar i vattenförvaltningsarbetet, såväl resultat från statusbedömningsarbetet som övervakningsprogram som åtgärdsprogram. Till detta kommer Länsstyrelsen i Norrbottens föreskrift om miljökvalitetsnormer för vattenförekomsterna. Miljökvalitetsnormerna beskriver vilken miljökvalitet en vattenförekomst ska ha och när det ska vara uppfyllt. I åtgärdsprogrammet har riktar vattenmyndigheterna åtgärder till 11 myndigheter plus landets alla länsstyrelser och kommuner.  Syftet med åtgärdsprogrammet är att se till så att föreskrivna miljökvalitetsnormer för vatten kan följas och i detta arbete kommer flera att behöva delta.

Läs mer om detta här:

En av de viktigaste faktorerna för en effektiv och uthållig förvaltning av våra vatten är en väl fungerande samverkan på såväl lokal, regional som nationell nivå. Vattenmyndigheten vill tacka för ert engagemang under den gångna vattenförvaltningscykeln och hoppas på en god samverkan även i framtiden.”

 

 

1 tanke på “Nytt beslut om hur staten vill att Sveriges vatten ska skötas

  1. Pingback: Behovet av perspektivtagande i vattenrådsarbetet (del 1) | Mellanbygdens vattenråd (VRO9)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.